Nieuws

Maak kans op een gratis DiFiets

Stichting BOZ heeft een samenwerking gevonden op het terrein van fondsenwerving. Hiermee wordt een antwoord geboden op de vele wensen om een Difiets te kunnen plaatsen. Veelal blijkt geld het struikelblok. Hierdoor krijgen vele cliënten niet de mogelijkheid om op een leuke en motiverende manier bewegingsoefeningen te doen. In samenwerking met een fondsenwervingsbureau, wordt op basis van uw wensen een bijpassend fonds geselecteerd en een professioneel samengestelde aanvraag opgemaakt. Bij toekenning van de financiële middelen, kunt u over gaan tot aanschaf van de Difiets met lokaal opgenomen fietsvideo’s.

De belangrijkste inspanning die van u wordt verlangt is dat u zich inzet tijdens de formulering van de teksten voor de aanvraag. Zonder dat het u verder iets kost, maakt u op deze manier een goede kans op een Difiets voor uw cliënten.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid schrijf dan uw wens en contactgegevens in een mail naar ons, een e-mail naar secr@stichting-boz.nl. Dan gaan we er samen aan werken om die in 2015 in vervulling te laten gaan.

 

Stichting BOZ winnaar in de Landelijke categorie vrijwilligersproject van het jaar 2014

Stichting BOZ wist gisteravond de prijs van start-up idee in de landelijke categorie de hoofdprijs in de wacht te slepen. Naast trots en erkenning hebben wij ook een prachtig geld bedrag van €5000,- gewonnen. Een mooi geldbedrag om onze projecten een stap verder tot ontwikkeling te brengen.

De prijzen werden uitgereikt door staatssecretaris Van Rijn en minister Plasterk. Van Rijn: ‘Ik ben onder de indruk van de kracht die uitgaat van de genomineerde vrijwilligers. Zij doen dit met ontzettend veel plezier en bezorgen daarmee de ander een hele goede dag. Ik kan dat alleen maar prijzen.’

De jury, onder leiding van Annemarie Jorritsma, koos acht winnaars in vijf categorieën uit ruim 690 inzendingen. Stichting BOZ was één van de zes genomineerde in de landelijke categorie.

Eerder al, in november werd voor de kritische juryleden een pitch gehouden waarbij het project idee nader toegelicht kon worden. Een spannende periode van wachten brak aan, maar gisterenavond vond een award-show plaats in het LantarenVenster in Rotterdam. Een mooie avond waar wij met een gevoel van trots het pand hebben verlaten.

Niet alleen onze stichting viel in de prijzen. Ook GIPS Spelen&Leren, Samen CéraWyck, tanteLouise-Vivensis, Mondial Movers, gemeente De Bilt, Babs van Geel en Marien Boonman zijn de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2014. Via deze weg willen wij ook alle andere prijswinnaars feliciteren.

 

Nominatie vrijwilligersproject van het jaar 2014

Stichting BOZ is genomineerd voor vrijwilligersproject van het jaar 2014. Staatssecretaris  Martin van Rijn en minister Ronald Plasterk zullen op 8 december a.s. in totaal 8 prijzen uitreiken in 5 categorieën . Dit jaar worden vooral start-ups beloond: ideeën en vrijwilligersprojecten die korter dan een jaar bestaan. Uit ruim 690 inschrijvingen zijn 28 genomineerden geselecteerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2014.

Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zetten ze inspirerende voorbeelden in het zonnetje én wordt waardering uitgesproken naar al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Er zijn 5 categorie waarin projecten geselecteerd konden worden:

  1. Landelijke vrijwilligersprojecten
  2. Lokale en regionale vrijwilligersprojecten
  3. Bedrijven
  4. Gemeenten
  5. Vriendenloterij Passieprijs voor inspirerende vrijwilligers van onschatbare waarden voor het project.

Stichting BOZ is met een nieuw project gestart en is hiervoor genomineerd in de landelijke categorie, samen met nog 4 andere projecten. Op woensdag 12 november hebben alle organisaties een pitch gehouden aan een kritisch team van juryleden met als juryvoorzitter Annemarie Jorritsma. Naar aanleiding van deze presentatie  zullen twee winnaars worden gekozen.

De uitreiking zal plaatsvinden in theater Lantaren Venster in Rotterdam. De avond zal muzikaal begeleid worden door de Wereldband en presentatie is in handen van Astrid Joosten.

Houdt de website in de gaten voor meer informatie omtrent onze nominatie.

 

DiFiets demonstratie

De vraag om een DiFiets een keer te kunnen testen werd steeds groter. Om deze reden is het mogelijk om een demonstratie te boeken voor uw zorginstelling.

Tijdens deze demonstratie zal Stichting BOZ een bezoek brengen aan uw zorginstelling en is het mogelijk om op een interactieve wijze kennis te maken met de DiFiets. Wij zullen uitleg geven over hoe de DiFiets werkzaam is, welke mogelijkheden de DiFiets biedt en uitleg geven over welke resultaten de DiFiets zal brengen op uw cliënten.

Bent u geïnteresseerd in een demonstratie? Zend dan een e-mail naar info@stichting-boz.nl

 

 

 

 

Ontwikkelingen thuissituatie 

Stichting BOZ is de afgelopen maanden bezig geweest met een grote ontwikkeling voor onze Stichting. Vanaf september 2014 zal binnen zorgorganisatie Hilverzorg te Hilversum een pilot gaan plaatsvinden. De zorgorganisatie Hilverzorg heeft 9 zorginstellingen in- en om Hilversum. Stichting BOZ en Hilverzorg werken al vanaf de start van de Stichting nauw samen. Hilverzorg heeft inmiddels 12 opstellingen van de DiFiets staan.

Vanaf september zal de DiFiets in ongeveer 15 thuis situaties worden geplaatst. Op deze manier hoeven cliënten niet naar een dagbesteding, maar kunnen zij samen in met mantelzorgers of familieleden in hun eigen thuissituatie gebruik maken van de DiFiets.

Deze pilot zal uitvoerig worden getest. Uiteindelijk streven wij ernaar om de DiFiets in iedere thuissituatie te kunnen gaan plaatsen.

Wilt u op de hoogte blijven van de DiFiets in de thuissituatie? Houdt dan onze website in de gaten.

 

Nationale Geriatriedag 2014

Donderdag 13 februari werd door Congress Care een landelijke geriatriedag georganiseerd in evenementenlocatie 1931 in Den Bosch. Op deze dag kon Stichting BOZ uiteraard niet ontbreken.

Een vroege, maar vruchtbare dag. Opnieuw hebben vele geïnteresseerden meer informatie ontvangen over Stichting BOZ en de DiFiets. Stichting BOZ heeft niet alleen met een stand haarzelf zichtbaar gemaakt tijdens dit evenement.

In samenwerking met geriatriefysiotherapeut Ron Valk (Hilverzorg) heeft Stichting BOZ een uur durende workshop gegeven over ondere beweging in de zorg, de DiFiets, de resultaten ervan en zijn ervaringen van gebruikers gedeeld.

Een mooie dag waar vele verhalen en ideeën met elkaar werden gewisseld.

Wilt u meer informatie ontvangen over Stichting BOZ? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief of stuur een e-mail naar: info@stichting-boz.nl

 

Geriatriedag 2014

Aankomende donderdag 13 februari zal Stichting BOZ in samenwerking met geriatriefystiotherapeut Ronald Valk een workshop organiseren op de Geriatriedag in Den Bosch.

De workshop zal plaatsvinden vanaf 10.15 u. Mocht u meer informatie willen ontvangen over de geriatriedag, breng dan een bezoek aan de website van de website van de geriatriedag 2014.

 

Nieuwsbrief in ontwikkeling

Stichting BOZ heeft haar communicatiemiddelen onder de loep genomen en inmiddels is de nieuwe website actief. Tijdens het Congres Bewegen in de Langdurige Zorg en Landelijke Congres Moderne Dementiezorg is zij de beurs op gegaan met een compleet nieuwe brochure.

Vandaag kunnen wij ook verklappen dat de nieuwsbrief nieuw leven in wordt geblazen. Nog deze maand zal de eerste editie gaan verschijnen.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor de nieuwsbrief? Meld u zich dan vandaag nog aan door uw e-mailadres in de rechterkolom in te vullen.

 

Congres Bewegen in de Langdurige Zorg

Maandag 4 november werd door StudieArena in ’t Spant in Bussum het jaarlijkse Congres Bewegen in de Langdurige Zorg georganiseerd. Een mooie gelegenheid om een stand te reserveren voor Stichting BOZ en de DiFiets te promoten op het congres.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *