DiFiets

De DiFiets is het eerste concrete product dat onder de vleugels van Stichting BOZ tot ontwikkeling is gekomen. Via de DiFiets spreekt BOZ haar gebruikers aan via hun zintuigen. Het bewegen van spieren in combinatie met het bekijken van beelden vormen een stimulerende interactie. Door middel van beeldmateriaal uit een bekende omgeving kunnen gebruikers zich helemaal terug wanen in de tijd dat zij zelf konden fietsen in de stad of natuur. Stichting BOZ produceert filmmateriaal uit uw omgeving.

Fietsen is onder senioren zeer populair. Zij vinden fietsen gezond, ontspannend en goed voor het milieu. Meer dan 80% procent van de 75-plussers fiets. Zelfs van de 80-plussers fiets 72% nog regelmatig. De reden waarom ouderen stoppen met fietsen is vanwege gezondheidsredenen, het drukke verkeer en het gevoel van onzekerheid. (Van Loon, Broer, 2006)

One Responseso far.

1. […] is een woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen. De DiFiets en bijbehorende fietsroutes is geproduceerd door Stichting BOZ. De virtuele fiets is aangeschaft […]